Mexicaans maaltje vanuit de camper!

Mexicaans maaltje vanuit de camper!

Als ik dit in mijn campertje kan klaarmaken, dan kan jij dit thuis al helemaal!

Klaar in 15-20 minuten, voedzaam, lekker en makkelijk!

  • Kidneybonen
  • Mais
  • Erwten
    Deze 3 ingrediënten in dezelfde verhouding
  • 400 gram tomaten blokjes
  • Rijst 40 gram ongekookt pp
  • Je favoriete tortilla chips naturel
  • Avocado ( ik at een hele alleen op, jammie)
  • 1 rode ui
  • 1 kleine winterpeen
  • Flinke dots tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • Paprikapoeder
  • Koriander poeder
  • Gemberpoeder
  • Tijm
  • Chili vlokken

Kruiden heb ik op gevoel toegevoegd, tja camping life. Maar ik denk +/- 1 theelepel per kruid en specerij. Behalve de chilivlokken. Die maar weinig want ik hou niet van pittig eten. Maar een bonenchili moet wel net een klein beetje pit hebben niet waar?

BEREIDING:🌶️
Snij de ui en wortel medium fijn en doe ze in de pan.

Voeg de kruiden en tomatenpuree toe

Even roeren

Dan alle blik ingrediënten (behalve de erwten) erbij gooien & roeren. Zet de deksel op de pan.

Kook de rijst

Prak de avocado en pers een teen knoflook en voeg deze toe. Snufje zout snufje peper en je quacamole is klaar.

Als de rijst nog 5 minuten moet voeg je de erwten toe

Giet de rijst af.

Opscheppen en klaaaaar!

De extra Side salade zijn een paar blaadjes Romaine sla en een kant en klaar wortel mix salade van de Duitse Lidl. Dus neem lekker wat je in huis hebt als je nog iets wilt toevoegen.

vanlife #vegan #plantaardig #watetenwevandaag #snel #makkelijkrecept

Schrijf je nu in voor wekelijkse recepten.